Ontdek de verborgen parels van Zuid-Frankrijk tijdens jouw autovakantie

12 Oct 2023

Ontdek de verborgen parels van Zuid-Frankrijk tijdens jouw autovakantie

Zuid-Frankrijk, met zijn levendige culturele landschap en schitterende kustlijnen, heeft lang op menig vakantieverlanglijstje gestaan. Echter, buiten de modieuze straten van Nice en de glamoureuze havens van Saint-Tropez liggen nog talloze verborgen parels die op ontdekking wachten. Deze onontdekte juweeltjes hebben elk hun unieke charme en zijn perfect voor je autovakantie. Ervaar het echte Frankrijk, ver van de toeristische drukte.

Verken het authentieke Zuid-Frankrijk

De regio Languedoc-Roussillon heeft niet alleen een boeiende geschiedenis, het is ook een van de mooiste bestemmingen in Zuid-Frankrijk. De oude stad Carcassonne, bijvoorbeeld, biedt een middeleeuws spektakel met zijn kasteelmuren en pittoreske straatjes. Bovendien wordt deze regio vaak over het hoofd gezien voor zijn beroemdere buur, Provence. Maar met zijn overvloed aan wijngaarden, romaanse kerken en het grootste scala aan planten- en diersoorten in Frankrijk, is het slechts een kwestie van tijd voordat Languedoc-Roussillon net zo populair wordt als de populaire Duitsland bestemmingen.

De verborgen parels van de Franse Rivièra

De Franse Riviera is misschien wel een van de meest bekende delen van Zuid-Frankrijk, maar zelfs hier zijn er verborgen parels te vinden. Het heuvelachtige dorpje Eze, gelegen tussen Nice en Monaco, biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. Evenzo is de kleine havenstad Villefranche-sur-Mer een ontspannen alternatief voor het bruisende Nice en het dure Monaco. Eigenlijk heeft deze regio zoveel te bieden dat je zou kunnen zeggen dat het enkele van de mooiste Kroatië bestemmingen overtreft.

Het alternatieve Provence

Niet ver van de Franse Rivièra ligt Provence, bekend om zijn lavendelvelden en wijngaarden. Maar er is meer dan alleen de indrukwekkende natuur. Het dorpje Gordes biedt fascinerende architectuur en een uitzicht dat net zo betoverend is als deLuxemburg vakantie bestemmingen.

De andere kant van de Franse Alpen

Naast wintersport bieden de Franse Alpen ook in de zomer veel te ontdekken.  De regio's Vercors en Chartreuse zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme en zijn daarom ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers. Ze zijn net zo voordelig als devoordelige Engeland pakketten.

Dus terwijl Zuid-Frankrijk al voor velen op de kaart staat, hebben de regio's achter de populaire vakantiebestemmingen nog veel meer te bieden. Pak de auto en laat je verrassen door de onontdekte glans van Zuid-Frankrijk.