Ontdek de charme van autovakanties in Engeland: tips en bestemmingen

12 Oct 2023

Ontdek de charme van autovakanties in Engeland: tips en bestemmingen

Reizigers zijn steeds meer op zoek naar flexibiliteit, wat zorgt voor een hernieuwde interesse in autovakanties. Engeland is een van die bestemmingen die zich bij uitstek leent voor een reis met de auto. Met zijn gevarieerde landschappen, historische steden en indrukwekkende bezienswaardigheden, is er ontzettend veel te ontdekken op eigen tempo. In dit artikel geven we enkele tips en bestemmingen om het beste uit jouw autovakantie in Engeland te halen.

Plan je route: De charme van de autovakantie

 

Het eerste dat je moet doen bij het plannen van je autovakantie is een route uitstippelen. De zorgvuldig geplande routes van een autovakantie naar Duitsland kunnen je hierbij enorm helpen. Je kunt ervoor kiezen om de prachtige kustlijn te volgen, de romantische weggetjes van het Engelse platteland te bewonderen of de verschillende historische steden te verkennen.

 

Vergeet het prachtige zuiden niet

 

Wanneer je besluit om op autovakantie naar Engeland te gaan, zorg er dan voor dat je ook het prachtige zuiden van het land niet mist. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de regio Cornwall met zijn adembenemende kliffen en idyllische dorpjes. De landschappen van deze regio doen denken aan het mooiste van Zuid-Frankrijk.

 

De juiste voorbereidingen

 

Een goede voorbereiding is essentieel om het beste uit je autovakantie te halen. Zorg dat je auto goed is onderhouden en degelijke pechhulpverzekering heeft. De wegen kunnen erg variëren, van de snelwegen die vergelijkbaar zijn met de vlotte wegen die je tegenkomt tijdens een autovakantie in Luxemburg, tot de smalle landweggetjes in de landelijke gebieden.

 

Laat Engeland je verrassen

 

Engeland heeft zoveel te bieden dat je misschien andere bestemmingen zoals een autovakantie naar Kroatië wil uitstellen. Laat je verrassen door de charme van Engeland en ontdek de veelzijdigheid van dit prachtige land tijdens je autovakantie.

 

Hopelijk hebben we je genoeg inspiratie gegeven om Engeland per auto te bezoeken. Start je motor, maak je klaar voor een fantastische roadtrip, en ontdek de charme van autovakanties in Engeland.