Ontdek de verborgen parels van autovakanties in Luxemburg

12 Oct 2023

Ontdek de verborgen parels van autovakanties in Luxemburg

Als je denkt aan een autovakantie, zal Luxemburg waarschijnlijk niet meteen bovenaan jouw lijst staan. Maar weet je dat het Groothertogdom vol verborgen parels zit? Afgezien van het pittoreske Luxemburg-Stad, ontdek je nog veel meer charme in de ongebaande paden van dit kleine, maar erg pittoreske land. 

De ongerepte natuur van luxemburg

Je zou verbaasd zijn over de hoeveelheid prachtige landschappen die je tegenkomt tijdens een autovakantie in Luxemburg. Van de serene Meren van de Boven-Sûre tot de ruige kloven in het Mullerthal, je vindt een variëteit aan natuurschoon. En zoals je wellicht verwacht voor een klein, landlocked land, zijn al deze bezienswaardigheden binnen een steenworp afstand van elkaar.

De schilderachtige dorpen en steden

Hoewel het bekend moet worden gezegd dat de steden en dorpen van Luxemburg kleiner zijn in vergelijking met andere populairdere autovakantiebestemmingen zoals Zuid-Frankrijk, Engeland of zelfs hun buurland Duitsland, staan ze qua schoonheid zeker gelijk. Verwacht eerder schilderachtige straatjes, middeleeuwse kastelen, bruisende markten en een warme, uitnodigende sfeer.

Een bezoek aan vianden

Een van de hoogtepunten van een autovakantie in Luxemburg is een bezoek aan Vianden. Dit charmante stadje ligt genesteld aan de oevers van de rivier de Our en is een genot voor geschiedenisliefhebbers met het goed bewaard gebleven Vianden-kasteel.

Geniet van de Luxemburgse gastronomie

Net als bij de meeste Europese bestemmingen, is een groot deel van het plezier van het verkennen van Luxemburg te vinden in de lokale keuken. Proef lokale delicatessen zoals de Ardense ham, de smeuïge quetschentaart en was het allemaal weg met een lokaal gebrouwen biertje.

Zo zie je maar, een autovakantie in Luxemburg zit vol verrassingen. Het is bijna vergelijkbaar met een autovakantie in Kroatië waar je naast mooie stranden en historische steden, tal van verborgen parels kunt ontdekken. Zo haal je het meeste uit jouw Europese avontuur!