Welke dekkingen zijn er mogelijk bij een scooterverzekering Univé?

02 Feb 2024

Welke dekkingen zijn er mogelijk bij een scooterverzekering Univé?

Wil je jouw scooterverzekering Univé afsluiten, maar weet je nog niet goed welke dekkingen er mogelijk zijn? Het is van belang dat je weet wat je kunt verwachten en waar je een keuze uit kunt maken, zodat je een verzekering hebt die volledig bij jou en jouw situatie past. Iedere situatie is immers anders en er behoren ook andere behoeften bij. Het kan daarom zomaar zijn dat je niet voldoende hebt aan de basis, maar voor een uitgebreidere optie moet kiezen. Het is daarom aan te raden om goed voor jezelf op een rij te zetten wat je nodig hebt en wat hier het beste bij gaat passen. Maar welke dekking is er dan mogelijk voor jouw voertuig? 

De basis van alle verzekeringen

De eerste dekking die je kunt kiezen is de WA-verzekering. Het is de basisverzekering en dekt de wettelijke aansprakelijkheid die je hebt bij ongevallen onderweg. Zonder deze verzekering mag je niet de weg op en kun je hoge kosten verwachten tijdens een schadeclaim. Het is de verzekering die alle schade aan anderen en hun eigendommen kan dekken. Je kan hier dus al meer gemoedsrust mee krijgen. Deze dekking is de goedkoopste oplossing die je kunt afsluiten. Voor slechts enkele tientjes per maand kun je de weg op met jouw scooter en hoef je niet bang te zijn dat eventuele schade jouw financiële situatie in gevaar brengt. Het is wel de verzekering waarbij je niet verzekerd bent voor de schade aan jouw eigen voertuig. 

Uitgebreidere verzekeringen voor de scooter

Vanuit de basis kun je naar de andere dekkingen kijken. Je hebt dan de keuze tussen een beperkt casco en de allriskverzekering. De beste bromfietsverzekering is de verzekering waarmee je alle mogelijke situaties in jouw omgeving hebt gedekt. Is er bijvoorbeeld veel criminaliteit in de omgeving, dan is het beperkt casco al nodig. Deze voorkomt namelijk dat je voor hoge kosten komt te staan als vandalisme plaatsvindt of een crimineel jouw scooter meeneemt. Met een all risk verzekering ben je hier ook voor verzekerd en tevens voor de schade die je zelf aanbrengt tijdens een ongeval. 

Aanvullende opties ook mogelijk

Denk je nog niet voldoende gedekt te zijn met de dekkingsmogelijkheden van de verzekering? Dan zijn de aanvullende opties een goede keuze. Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen te vinden die je toe kunt voegen aan de dekking. Denk aan pechhulp, een verzekering voor opzittenden en de verzekering voor jouw persoonlijke eigendommen. Deze aanvullende opties kun je tegen een klein bedrag per maand toevoegen. Houd er dus wel rekening mee dat jouw maandpremie hiermee omhoog gaat. Je hebt wel de mogelijkheid om de verzekering te hebben waarmee je voldoende gemoedsrust krijgt en onderweg zo min mogelijk verrassingen krijgt. Het enige wat je nog hoeft te doen, is het afsluiten van de verzekering en je kunt de weg op met het voertuig.