Waarom een occasion leasen?

22 Jun 2022

Waarom een occasion leasen?

Waar we in het verleden alleen maar nieuwe en tweedehandsauto’s konden kopen, is dit tegenwoordig niet langer het geval. Het huren van een vierwieler is inmiddels immers ook mogelijk, al is dit eigenlijk alleen maar een geschikte optie als je de auto maar even nodig hebt. Zoek je juist een voertuig die je voor een langere periode kunt gebruiken maar je hebt op het moment niet het budget om een auto te kopen? Een auto leasen is dan een uitkomst! Veel mensen denken dat ze hierbij alleen voor een nieuw model kunnen kiezen, maar ook een occasion privé leasen is mogelijk. Hierover lees je meer in dit artikel!

Is een occasion leasen goedkoper dan een nieuwe auto leasen?

Ja, in de meeste gevallen zul je zeker zien dat het goedkoper is om een occasion te leasen dan een leasecontract af te sluiten voor een nieuw model. Alleen al daarom wordt het steeds populairder om een tweedehandsauto te leasen via de site van Privateleaseused.nl. Natuurlijk zijn er wel situaties die afwijken, zo kost een occasion leasen soms toch nog wel meer dan het leasen van een nieuwe auto. Dit is bijvoorbeeld het geval als je diverse extra opties opneemt in het leasecontract.

Voor wie is het leasen van een occasion interessant? 

Een gebruikte occasion leasen is over het algemeen voor veel mensen interessant, maar dit is al helemaal het geval voor Nederlanders die maar een bescheiden bedrag te besteden hebben per maand. Ze kunnen dan alsnog in een aantrekkelijke vierwieler rijden door te kiezen voor een private lease occasion contract. Dit geldt bijvoorbeeld onder meer voor starters, jongeren kunnen namelijk veel baat hebben bij een leaseauto die eerder al door iemand anders gebruikt is. Ze zitten namelijk niet lang vast aan de leaseoccasion, terwijl ze alsnog wel rijden in een voertuig dat niet al te oud is en nog in een goede staat is.

Voor wie is occasion lease minder interessant?

Alhoewel het leasen van een occasion over het algemeen zeker een aanrader is, zijn er ook mensen die dit aanbod juist beter af kunnen slaan. Dit is bijvoorbeeld het geval als je binnenkort een huis gaat kopen. Een private lease auto heeft namelijk invloed op de hoogte van je hypotheek, wat overigens ook het geval is als je een nieuw model leaset. Het leasecontract kun je dus wel afsluiten nadat je een nieuwe woning hebt gekocht.