Vettel koopt aandelen in Aston Martin voorafgaand aan zijn F1-overstap van 2021

09 Oct 2020

Vettel koopt aandelen in Aston Martin voorafgaand aan zijn F1-overstap van 2021

Sebastian Vettel heeft een aandeel verworven in Aston Martin voorafgaand aan zijn overstap naar het Formule 1-team van het merk in 2021.

Vettel zal volgend seizoen bij het team komen, dat momenteel bekend staat als Racing Point. dat Ferrari eerder dit jaar vertelde dat hij niet zou worden vastgehouden.

De aankondiging van zijn verhuizing vorige maand volgde op enkele weken van onderhandeling met Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll.

Vettel weigerde te geven details over zijn belang in het bedrijf, dat handelt als Aston Martin Lagonda Global Holdings plc op de London Stock Exchange.

Hoewel het duidelijk verband houdt met zijn deal om zich bij het team aan te sluiten, is het niet duidelijk of zijn De inzet maakt deel uit van zijn vergoeding of werd op de open markt gekocht, en is in feite een blijk van vertrouwen in het merk door de voormalige F1-wereldkampioen.

Vettel wordt door Stroll beschouwd als een belangrijk element van Aston's marketingpush in de komende jaren, terwijl het probeert te herstellen van zijn cu snelle neergang. De aandelenkoers kelderde eerder dit jaar, maar heeft zich de afgelopen weken gestabiliseerd.

Mercedes bezit een belang van 5% in Aston, terwijl de F1-teambaas van de Duitse fabrikant Toto Wolff, een goede vriend van Stroll , heeft ook een persoonlijk aandeelhouderschap.

"Ik denk dat het iedereen vrij staat om met zijn geld te doen wat hij wil", zei Vettel toen hem door Autosport werd gevraagd of hij aandelen in het bedrijf mocht nemen. "En zoals ik weet, is Aston Martin een beursgenoteerd bedrijf en het staat iedereen vrij om in het bedrijf te investeren.

" Dus als je vraagt ​​of ik aandelen in het bedrijf heb, dan heb ik dat, maar hoe ik denk dat het iets bijzaak is, en ik zal er niet over praten.

"Maar ik denk dat ik in het project geloof, ik heb duidelijk besloten door te gaan met het project en ik ben opgewonden om kijk wat er gebeurt als we volgend jaar van start gaan. En ik start voor een nieuw team. "

Vettel werd ook gevraagd of hij er spijt van had dat hij mogelijk de huidige Racing Point-coureur Sergio Perez zou verlaten zonder te rijden voor volgend seizoen.

"Het is duidelijk dat er nog niet zoveel stoelen open zijn", zei hij. "Ik weet niet of Checo met iemand praat. Dus ik weet niet of hij zeker vrij is.

" Jullie maken het nieuws, dus ik denk dat jullie iets meer weten dan ik , of in ieder geval eerder dan ik. Maar ik denk dat het zonde zou zijn.

"Hij is de coureur die het verdient om in de Formule 1 te zitten. Ik weet niet welke opties hij heeft en wat hij wil doen."