Tips bij het kopen van een bedrijfswagen

27 Dec 2020

Tips bij het kopen van een bedrijfswagen

Een bedrijfswagen kan een grote stap zijn voor grote en kleine ondernemers, zeker wanneer je voor de eerste keer een bedrijfswagen wilt gaan kopen of leasen. Doe eerst goed onderzoek naar welke bedrijfswagen je nodig hebt, maar kijk ook naar de toekomst. Want je wilt natuurlijk voor op lange termijn investeren in een goede bedrijfswagen, waar je een aantal jaar mee kan rijden. In dit artikel ga ik je vertellen hoe je de juiste bedrijfswagen kiest voor de komende jaren. 

Verschillende bedrijfswagen

Wanneer je een bedrijfswagen wilt aanschaffen kan je kiezen uit twee verschillende soorten: een nieuwe bedrijfswagen of een occasion die vaak goedkoper is. Nieuwe bedrijfswagens zijn zuiniger, aangezien het vaak een van de nieuwste modellen zijn. Bij deze autos bestaat er een kans dat je de komende jaren minder onderhoud hebt aan de auto, aangezien ze nieuw zijn. Als je nu al weet dat je veel gaat rijden, is het verstandig om een jonge auto aan te schaffen. Bij een occasion bedrijfswagen worden er minder kosten afgeschreven, waardoor de kosten lager worden. Maar als je uiteindelijk kiest voor een een occasion bedrijfswagen kies dan voor een waar weinig kilometers opstaan. Voor beide opties zijn er dus voor en nadelen, maar het beste kan je advies vragen bij een leasemaatschappij om te kijken wat het voordeligste voor jou is.

De grote van de bedrijfswagen

We gaan er voornamelijk vanuit dat je de bedrijfswagen zakelijke doeleinden gaat gebruiken, waarbij je misschien wel eigenaar bent van een timmermansbedrijf. Denk dus goed na welke materialen je allemaal wilt vervoeren, wanneer je timmerman bent zal je vast veel grote houten planken moeten vervoeren. Er bestaan ook verlengde bedrijfswagens deze worden gebruikt voor lange ladingen. De grootte van je laadruimte is dus erg belangrijk. Bedenk dus goed wat voor bedrijfswagen je nodig hebt als je er voor de eerste keer een bedrijfswagen gaat aanschaffen. Als je al een bedrijfswagen hebt, bedenk dan goed welke punten je nu mist aan je huidige bedrijfswagen. 

Leasen of kopen

Voor ondernemers kan de aanschafprijs van een bedrijfswagen een groot nadeel zijn. Je kunt er dan voor kiezen om geld te lenen en hiermee een bedrijfswagen te kopen. Maar bij leasen hoef je geen geld te lenen, je kunt een mooie en nieuwe bedrijfswagen rijden zonder meteen in een klap veel geld kwijt te zijn. Maar bij leasen neem je ook een klein risico, want als het financieel tegenzit moet je nog steeds de kosten van je bedrijfswagen betalen. Bij een leasecontract zit je voor een aantal jaar vast aan het contract, waarbij je de leasemaatschappij elke maand een vast bedrag betaald voor de bedrijfswagen. Bedrijfswagen leasen hoeft dus niet altijd even voordelig te zijn. Er zijn genoeg bedrijfswagen adviseurs die jou willen helpen met een goede keuze maken qua wat de beste optie is als je bedrijfswagen wilt leasen.