Tips bij het afsluiten van een autoverzekering

07 Dec 2022

Tips bij het afsluiten van een autoverzekering

Auto verzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Wanneer je een auto wilt verzekeren is het dan ook van groot belang om een goede verzekering af te sluiten die bij jou past. Maar waar moet je precies op letten bij het afsluiten van een autoverzekering? In deze blog geven we je graag enkele tips mee.

 

Vergelijk verschillende soorten autoverzekeringen

Je auto verzekeren kan op verschillende soorten manieren en type verzekeringen die je kunt afsluiten. Zo heb je bijvoorbeeld de WA-verzekering, de WA + beperkt casco verzekering of de allrisk verzekering. Het is van groot belang om de verschillende soorten verzekeringen te vergelijken. Dit doe je door de voor- en nadelen van de verschillende verzekeringen naast elkaar te leggen. Zo weet je precies welke verzekering het beste bij jou past.

 

Minimale verzekering is een WA-dekking

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Wanneer je je auto verzekert voor de WA-dekking, dan ben je verzekerd voor de schade die je met je auto aanricht aan andere personen, voertuigen of objecten. Dit is de minimale dekking die je moet hebben.

 

Vergelijk schadevrije jaren

Een andere tip is om te kijken naar de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd. Dit is namelijk van groot belang voor de prijs van je verzekering. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe goedkoper je verzekering is. Dit komt doordat je minder kans hebt op een schadeclaim. Wanneer je dus schadevrij rijdt, bespaar je op de kosten van je autoverzekering. Let wel op, wanneer je schade maakt met je auto, dan gaat dit ten koste van je schadevrije jaren. Vergeet daarom niet om dit mee te nemen in je overweging.

 

Autoverzekering online afsluiten

Dit heeft namelijk diverse voordelen. Zo weet je zeker dat je de beste prijs-kwaliteit verhouding krijgt. Ook kun je snel en eenvoudig vergelijken en afsluiten. Zo weet je zeker dat je de beste verzekering afsluit tegen de scherpste prijs.Tot slot kun je via een online verzekering gemakkelijk je polis aanpassen of opzeggen. Dit is bij een fysieke verzekering niet altijd even makkelijk. Online een autoverzekering afsluiten heeft als voordeel dat je zeker weet dat je de beste verzekering tegen de scherpste prijs afsluit.

 

Wel of geen inzittendenverzekering?

Als laatste willen we je graag meegeven dat het afsluiten van een inzittendenverzekering niet verplicht is. Dit is een aanvullende verzekering die je kunt afsluiten voor je passagiers. Wanneer je schade maakt met je auto, dan ben je met deze verzekering verzekerd voor de schade die je aanricht aan je passagiers. Of je deze verzekering nodig hebt, is afhankelijk van je eigen situatie. We raden je aan om hier goed over na te denken voordat je een keuze maakt.