Tesla-auto's kunnen nu verkeersborden ‘lezen’ na een grote update

01 Sep 2020

Tesla-auto's kunnen nu verkeersborden ‘lezen’ na een grote update

Tesla heeft een belangrijke software-update uitgebracht waarmee zijn elektrische auto's borden met snelheidslimieten kunnen detecteren en begrijpen.

De nieuwste functies komen iets meer dan een maand nadat Tesla-baas Elon Musk beloofde volledig zelfrijdende voertuigen te hebben. op de weg tegen het einde van het jaar.

In de release-opmerkingen voor Tesla's software-update 2020.36, voor het eerst gerapporteerd door Electrek, wordt beschreven hoe de ingebouwde externe camera's van de auto nu de wegkant scannen op borden met snelheidslimieten en de input om het Autopilot-systeem te verbeteren.

"Speed ​​Assist maakt nu gebruik van de camera's van uw auto om borden met snelheidslimieten te detecteren en zo de nauwkeurigheid van snelheidslimietgegevens op lokale wegen te verbeteren", aldus de update.

"Gedetecteerde snelheidslimietborden worden weergegeven in de rijvisualisatie en worden gebruikt om de bijbehorende snelheidslimietwaarschuwing in te stellen."

Bestuurders kunnen dan de huidige snelheid van de auto instellen op de snelheidslimiet via een functie genaamd Traffic-Aware Cruise Control.

Tesla zei dat het verkeerslichtdetectiesysteem dat is "alleen bedoeld als melding", en dat bestuurders uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor het naleven van de regels van de weg.

De functie waarschuwt bestuurders met een geluidssignaal wanneer een stoplicht waarop ze wachten op groen wordt gezet.

De update luidt: "Als u achter een andere auto wacht, klinkt het geluidssignaal zodra de auto vooruitrijdt, tenzij Traffic-Aware Cruise Control of Autosteer actief is."

Alle nieuwe updates rollen naar Tesla's Navigate on Autopilot-instelling, die bijna volledig autonoom rijden mogelijk maakt. Bestaande functies zijn onder meer het automatisch passeren van langzame auto's en het nemen van afritten van snelwegen.

De laatste updates werden voor het eerst geplaagd door Musk in 2018, die tweette: "Reeds verkeerslichten, stopborden en rotondes testen in ontwikkelingssoftware."

Hij voegde eraan toe: "Uw Tesla kan binnenkort zonder tussenkomst van de bestuurder van uw garage thuis naar de parkeerplaats op het werk gaan."

Eerdere voorspellingen voor zelfrijden te herzien in het verleden nadat de technologie de schuld kreeg van ten minste één dodelijk ongeval.

Maar tijdens een inkomstenoproep vorige maand onthulde Musk dat hij de ontwikkelingssoftware van de meest geavanceerde zelfrijdende auto al aan het testen was. systeem op zijn woon-werkverkeer in Los Angeles.

"Het komt bijna op een punt dat ik zonder tussenkomst van mijn huis naar mijn werk kan gaan, ondanks de bouwwerkzaamheden en zeer uiteenlopende situaties," zei hij.

“Daarom heb ik er alle vertrouwen in dat de volledige zelfrijdende functionaliteit tegen het einde van deze maand voltooid zal zijn is jaar. Het is omdat ik er letterlijk in bestuur. ”