SUV kopen? Hier moet je rekening mee houden!

09 Mar 2021

SUV kopen? Hier moet je rekening mee houden!

Ben je op zoek naar een gezinsauto? Dan is de kans groot dat je uiteindelijk een sports utility vehicle koopt. Deze auto staat in de volksmond beter bekend als een SUV. Een groot deel van de auto’s die tegenwoordig verkocht wordt, is een SUV. Mede hierdoor is dit type auto in allerlei modellen verkrijgbaar. Uiteraard wil jij een SUV kopen die het beste bij jou past. Om jou hier een handje bij te helpen, vertellen wij je in deze tekst waar je rekening mee moet houden als je een SUV koopt.

Heeft een SUV genoeg ruimte?

Omdat veel automerken tegenwoordig SUV’s verkopen, verschillen deze auto’s van elkaar. Soms zijn deze verschillen klein, maar ze kunnen ook (zeer) groot zijn. Zo heeft bijvoorbeeld niet iedere SUV dezelfde afmetingen. Vraag jezelf daarom altijd af of de auto ruim genoeg is alvorens je de knoop doorhakt. Bepaal bijvoorbeeld of je een ruime SUV of juist een compacte SUV wilt. Richt je hiervoor vooral tot jouw gezinssamenstelling. Als je kinderen hebt, moet de auto voldoende zitplaatsen hebben.

Vergeet ook niet naar de opbergruimte van de auto te kijken. Voor een gezin met kinderen is een auto met grote kofferbak namelijk geen overbodige luxe. Gelukkig zijn veel SUV’s tegenwoordig behoorlijk veelzijdig. Zo kun je de achterbank vaak inklappen en verstellen. Hierdoor maak je de kofferbak van jouw auto binnen een handomdraai groter.
 

Brandstof of elektrisch?

Een aantal jaar geleden kon je vrijwel alleen nog maar kiezen uit een diesel of benzine SUV. Tegenwoordig worden dergelijke voertuigen nog steeds verkocht, maar de elektrische SUV wint aan populariteit. Wat de beste keuze is verschilt per persoon. Leg je lange afstanden af met jouw auto? Dan neig je mogelijk naar een brandstofauto. De actieradius van een elektrische auto is vaak (aanzienlijk) korter dan die van een brandstofauto. Denk je dat je voornamelijk korte afstanden aflegt met de SUV? Dan is een elektrische variant een goede keuze. In dat geval ben je vaak goedkoper uit dan met een brandstofauto. Je hoeft immers niet meer te tanken.

Is de auto voorzien van handige extra’s?

Als je op zoek bent naar een ruime gezinsauto is een SUV een uitstekende keuze. Toch raden wij je aan verder te kijken dan de ruimte in een auto. Kijk bijvoorbeeld ook of een SUV voorzien is van handige extra’s om lange afstanden nog prettiger maken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de SUV familie van ŠKODA. Voor grote familie’s kan de KODIAQ het ideale vervoersmiddel zijn, dankzij de optionele zeven zitplaatsen, volledig infotainment voor de kleintjes en speciale comfortabele hoofdsteunen. Andere auto’s van dit merk zijn ook voorzien van Simply Clever-toepassingen. Zo vind je bijvoorbeeld een paraplu in het portier van de bestuurder of onder de bestuurdersstoel. Hierdoor heb je altijd een paraplu bij de hand als het regent. Daarnaast is de tankklep voorzien van een ijskrabber. Perfect wanneer je onverwachts moet krabben bij nachtvorst.