Rittenregistratie met behulp van GPS

03 Mar 2023

Rittenregistratie met behulp van GPS

GPS staat voor Global Positioning System. Het is een technologie die wordt gebruikt om navigatiediensten aan te bieden aan mensen over de hele wereld. In het verleden heeft GPS al veel verschillende toepassingen gevonden, zoals navigeren met een auto of vliegtuig. Tegenwoordig wordt het steeds meer gebruikt voor rittenregistratie. In deze blog leggen we uit hoe dit en waarom dit waardevol is.

Waarom is rittenregistratie met behulp van GPS nuttig?

Rittenregistratie met behulp van GPS van FleetGO is nuttig omdat het bedrijven en organisaties in staat stelt betrouwbare en nauwkeurige gegevens te verzamelen over hun voertuigbewegingen. Deze informatie is nuttig voor verschillende doeleinden, waaronder het beheer van voertuigfleet, het verminderen van kosten, het verbeteren van de klantenservice en het verhogen van de productiviteit.

Met behulp van deze technologie kunnen bedrijven nauwkeurige gegevens verkrijgen over de rit, zoals de starttijd, de eindtijd, de locatie, de afstand die werd afgelegd, de snelheid, enzovoort. Dit maakt het mogelijk voor bedrijven om hun voertuigprestaties te verbeteren en hun voertuigkosten te verlagen.

Hoe werkt rittenregistratie met behulp van GPS?

Rittenregistratie met behulp van GPS maakt gebruik van een combinatie van satellieten en lokale beacons om de locatie van een voertuig te bepalen. Er worden kleine GPS-ontvangers geplaatst in het voertuig, zodat de satellieten de locatie van het voertuig kunnen bepalen. De lokale beacons worden gebruikt om de locatie van het voertuig te volgen, zelfs als de satelliet signalen worden onderbroken.

Het systeem verzamelt de gegevens die via de satellieten en lokale beacons worden verzameld, vervolgens worden ze geanalyseerd met behulp van speciale software. Daardoor kunnen bedrijven meer te weten komen over de prestaties van hun voertuig, zoals de route die is gevolgd en de snelheid waarmee deze is afgelegd.

Voordelen van rittenregistratie met behulp van GPS

Rittenregistratie met behulp van GPS biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere technologieën.

Ten eerste is het systeem niet afhankelijk van een netwerk, waardoor bedrijven de gegevens kunnen verzamelen, zelfs buiten het bereik van mobiele netwerken. Dit maakt het mogelijk om informatie te verzamelen over ritten die buiten bepaalde gebieden worden afgelegd.

Ten tweede is het systeem niet afhankelijk van mensen. In tegenstelling tot andere systemen, waarbij de mensen de gegevens moeten verzamelen, registreert het GPS-systeem de gegevens automatisch. Dit vermindert de kans op fouten, waardoor bedrijven betrouwbare gegevens kunnen verzamelen.

Ten derde is het systeem nauwkeurig. Bij veel andere technologieën is de nauwkeurigheid afhankelijk van de mens die de gegevens verzamelt. Met GPS is de nauwkeurigheid echter veel beter, omdat het systeem de gegevens direct via satellieten verzamelt.

Conclusie

Rittenregistratie met behulp van GPS is een krachtige technologie die bedrijven in staat stelt betrouwbare en nauwkeurige gegevens te verzamelen over hun voertuigbewegingen. Het is niet afhankelijk van een netwerk of mensen, waardoor bedrijven de gegevens kunnen verzamelen, zelfs buiten het bereik van mobiele netwerken. Daarnaast is het systeem nauwkeurig, waardoor bedrijven betrouwbare gegevens kunnen verzamelen.