Leasemogelijkheden voor iedereen

17 Mar 2022

Leasemogelijkheden voor iedereen

Heb jij voor een korte periode een auto nodig? Maar heb je zelf niet de financiële middelen om de aanschaf van een auto te bekostigen? Of staan de kosten simpelweg niet in verhouding omdat je de auto maar kort nodig hebt? Kies dan voor leasen. De mogelijkheid tot het leasen van een auto voor een korte periode maakt autorijden toegankelijk voor iedereen. De leasemogelijkheden voor particulieren én voor ondernemers zijn heel uitgebreid. 

Auto leasen voor een korte periode

Bij het leasen van een auto denkt men vaak aan langlopende contracten. Deze associatie is niet geheel onterecht. Voorheen kon men namelijk alleen een auto leasen middels een langlopend leasecontract. Maar dat is met de komst van shortlease verleden tijd. Je kunt tegenwoordig voor een korte periode een auto leasen. Ben je bijvoorbeeld een ondernemer? En heb je een extra auto nodig om de seizoenpieken op te kunnen vangen? Dan biedt een kortlopend leasecontract uitkomst. Maar een leaseauto met een kortlopend leasecontract kan ook een uitkomst zijn voor particulieren. Gelukkig zijn de leasemogelijkheden eindeloos. Zo is er altijd een geschikte leaseauto met een passend leasecontract te vinden. 

Eenvoudig een busje huren 

Steeds meer mensen verkiezen een leaseauto boven een koopauto. Hier wordt met het aanbod leaseauto’s op ingespeeld. Het aanbod leaseauto’s is namelijk heel groot en bovendien heel divers. Heb jij bijvoorbeeld een auto nodig met veel laadruimte voor het vervoeren van goederen in Haarlem? Dan is een busje huren Haarlem slim. Heb je daarentegen een comfortabele bolide nodig voor lange afstanden? Dan kun je eveneens op een passende auto rekenen. Heb je enkel een auto nodig voor relatief korte afstanden? En wil je voordelig uit zijn? Dan kan het leasen van een compacte stadsauto een goede optie zijn. Er is voor elke situatie wel een passende leaseauto verkrijgbaar. Voor welk type leaseauto kies jij?

Alle voordelen van leasen

De populariteit van leasen neemt toe. Dat geldt niet alleen in de zakenwereld. Ook steeds meer particulieren zijn fan van private lease. En deze trend is eigenlijk heel goed te verklaren. Leasen kent namelijk veel voordelen ten opzichte van het kopen van een auto. Deze voordelen zijn vooral op financieel vlak duidelijk zichtbaar. Allereerst is het uiteraard plezierig dat je geen grote aankoopsom hoeft te betalen. Daarnaast weet je iedere maand exact welke kosten je kunt verwachten. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand. Je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele financiële onverwachte kosten. Deze duidelijkheid en zekerheid vinden veel mensen fijn. Bovendien is de flexibiliteit dat (kortdurend) leasen met zich meebrengt plezierig. Al met al heeft leasen dus veel voordelen.