Het bestuursorgaan van de Formule 1 sluit onderzoek naar het Breonna Taylor-T-shirt van Lewis Hamilton uit

15 Sep 2020

Het bestuursorgaan van de Formule 1 sluit onderzoek naar het Breonna Taylor-T-shirt van Lewis Hamilton uit

Formule 1-chefs hebben een onderzoek uitgesloten naar de vraag of Lewis Hamilton de regels overtrad door een T-shirt te dragen ter ere van Breonna Taylor bij de Toscaanse Grand Prix op zondag.

Een woordvoerder van de Federation Internationale de l'Automobile (FIA) vertelde de BBC dat de kwestie "in actieve overweging" was, aangezien de FIA ​​een niet-politiek bestuursorgaan is waarvan de statuten mogelijk zijn geschonden toen Hamilton het T-shirt droeg, maar ze zeiden later een onderzoek was uitgesloten.

De woordvoerder vertelde de BBC dat het lichaam ook zou proberen zijn eigen richtlijnen te verduidelijken.

"Arresteer de politie die Breonna Taylor heeft vermoord", aldus de Hamilton's T-shirt, dat de racewinnaar droeg tijdens een pre-race antiracismedemonstratie en opnieuw op het podium. "Zeg haar naam", was de boodschap op de achterkant.

Taylor was een zwarte vrouw die door de politie werd vermoord toen ze in maart acht keer werd neergeschoten in haar huis in Louisville, Kentucky.

Hamilton zei na de race: “Ik wilde mensen bewust maken van het feit dat er mensen op straat worden vermoord. En iemand werd vermoord in haar eigen huis en [de politie] was in het verkeerde huis en die jongens lopen nog steeds vrij rond. ”

F1 en de FIA ​​hebben dit seizoen samen een antiracismecampagne opgezet. , waaronder de eerder genoemde antiracismedemonstraties voor elke race. De woordvoerder van de FIA ​​zei dat het bestuursorgaan heeft samengewerkt met Hamilton, de enige zwarte coureur van F1, aan zijn diversiteitsprogramma.

Op zaterdag zei Mercedes-baas Toto Wolff dat het team Hamilton zou blijven steunen bij het benadrukken van raciale onrechtvaardigheid.

We brengen geen politiek in de F1, dit zijn mensenrechtenkwesties die we onder de aandacht proberen te brengen en waar we het bewustzijn van willen vergroten. Er is een groot verschil.

- Mercedes-AMG F1 (@ MercedesAMGF1) 14 september 2020

"Geen twijfel mogelijk, het is geheel zijn beslissing", zei Wolff. 'Wat hij ook doet, we zullen ons steunen. Het team vecht tegen elke vorm van racisme en discriminatie en het is Lewis 'persoonlijke strijd voor Black Lives Matter en met alle steun die we hem kunnen geven. Het is zijn beslissing. "

Na de race reageerde het Twitter-account van Mercedes op een gebruiker die suggereerde dat Hamilton" de politiek buiten de F1 zou moeten houden ", door te zeggen:" We brengen geen politiek naar de F1; dit zijn mensenrechtenkwesties die we onder de aandacht proberen te brengen en waarvan we het bewustzijn proberen te vergroten. ”