Geluidsstil rijden met een elektrische auto

01 Sep 2022

Geluidsstil rijden met een elektrische auto

Een elektrische auto rijdt zo stil dat je de auto niet eens hoort aankomen. Vaak is er een optie om toch een zoemend geluid in te stellen, zodat omstanders de auto toch horen aankomen. De elektrische auto gaat helemaal mee met zijn tijd en wordt steeds populairder. Dit doordat je goedkoper kan autorijden met een elektrische auto en het brandstofverbruik miniem is. Erg fijn, aangezien deze tegenwoordig behoorlijk prijzig is. Door geen brandstof te verbruiken, komen er ook geen tot nauwelijks uitlaatgassen vrij tijdens het autorijden. De elektrische auto is hierdoor dus een milieubewuste auto en rijdt erg zuinig. Een slimme keuze!

Je elektrische auto opladen met comfort

Na een lange autorit, laadt je je elektrische auto weer op. Dit kan op diverse manieren, je kan denken aan opladen door middel van een oplaadpaal in de woonwijk of langs de snelweg. Naast deze welbekende opties zijn er nog meer opties beschikbaar, zoals je elektrische auto opladen aan een stopcontact of aan je eigen laadpaal bij jou thuis. Doordat het autorijden met een elektrische auto steeds populairder wordt, komen er ook steeds meer laadpalen. Dit is natuurlijk goed nieuws! Zo hoef je je nooit zorgen te maken dat er bij jou in de buurt geen oplaadpunt beschikbaar is. Zelfs diverse supermarkten of parkeergarages bieden tegenwoordig een oplaadpunt aan. Wel zo handig!

 

Locatie bepaalt de prijs

Met een elektrische auto rijdt je volledig elektrisch, dus heb je ook geen brandstof meer nodig om te kunnen autorijden. Als je gaat kijken waar je wilt opladen, kan je diverse apps downloaden, deze geven aan waar oplaadpunten beschikbaar zijn. Erg handig voor in woonwijken of in de stad, maar ook langs de snelwegen kan dit erg van pas komen! Per locatie verschilt het tarief enorm, als je in een woonwijk oplaadt betaal je minder cent per KW dan als je bijvoorbeeld in de stad of langs de snelweg gaat opladen. Ook kan het tarief hoger zijn als je een snellader gebruikt, dus sneller wilt opladen.

Energie besparen aan huis

Door energiezuiniger te rijden door middel van een elektrische auto, bespaar je al kosten. Maar wist je dat je nog meer kosten kan besparen? Als je een elektrische auto hebt dan is het zeker gunstig om na te denken over zonnepanelen, mocht je deze nog niet hebben. Met zonnepanelen kan je je eigen energie opwekken en in de kosten sparen betreft de energierekening. Als je zonnepanelen hebt, dan kan je de energie van de zonnepanelen gebruiken voor de laadpaal en bespaar je daar ook weer energie op. Zo ben je nog milieubewuster en zuiniger bezig!