Een Jahreswagen, wat is het en waarom is het voordelig?

17 Nov 2021

Een Jahreswagen, wat is het en waarom is het voordelig?

‘Jahreswagen’ is een Duits term, als je dit letterlijk vertaald staat er ‘jaarauto’. In de praktijk staat het vaak voor auto’s die door autofabrikanten aan het einde van het jaar of modeljaar worden verkocht. Dit is voor een koper voordelig omdat ze flink goedkoper zijn dan een nieuwe auto. Hierdoor kun je duizenden euro’s besparen bij de aanschaf van een auto.

Voordelen van een Jahreswagen

De belangrijkste reden om voor een ‘Jahreswagen’ te kiezen, is het prijsvoordeel. Het is een auto die met een flinke korting ten opzichte van de nieuwprijs wordt aangeboden, maar toch dezelfde garantie heeft. De prijs is lager dan die van een nieuwe auto omdat hij enkele maanden tot een jaar oud is en wat kleine gebruikssporen kan hebben. Maar hij is nog steeds zo goed als nieuw. Ten opzichte van een nieuwe auto is hij vaak erg compleet uitgerust en regelmatig kom je exemplaren tegen die alle mogelijke opties hebben. Maar hij wordt aangeboden met een flinke korting, waardoor je duizenden euro's kunt besparen.

Tot 15 duizend euro verschil met een nieuwe auto

Een ‘Jahreswagen’ is flink goedkoper dan een nieuwe auto. Het voordeel kan sterk variëren, afhankelijk van het merk, model, motor. Leeftijd en uitrusting. Zo kan een BMW 3-serie ‘Jahreswagen’ een prijsvoordeel hebben tot 15 duizend euro. Een nieuwe BMW 3-serie heeft een prijs van rond de 50 duizend euro, maar bij een Jahreswagen BMW 3-serie start de prijs al rond de 25 duizend euro. Dit prijsverschil komt doordat de ‘Jahreswagen’ wat gebruikssporen kan hebben. Daarnaast heeft een ‘Jahreswagen’ al enkele kilometers op de teller. Soms slechts een paar duizend, maar doorgaans nooit meer dan 15 duizend kilometer.

Garantie

Omdat ‘Jahreswagen’ altijd nog jong zijn, vallen ze nog onder de fabrieksgarantie. Afhankelijk van het merk verliest een nieuwe auto na twee tot vijf jaar zijn fabrieksgarantie, dus stel dat een ‘Jahreswagen’ een jaar oud is dan is daar nog steeds een tot vier jaar van over. Dit betekent dat als er iets misgaat met je auto, je deze nog steeds gratis kunt laten repareren bij de dealer. Hierdoor loop je als koper geen enkel risico en kun je gewoon bij je lokale autodealer terecht.

Jahreswagen importeren

Je kunt in Nederland een ‘Jahreswagen’ kopen door naar MrWheelson.nl te gaan. MrWheelson is een van de grootste importeurs in Nederland van ‘Jahreswagens’. Ze hebben duizenden verschillende ‘Jahreswagen’ van alle mogelijk merken, in zowel bijna nieuwe als jong gebruikte staat. Zij kunnen alle soorten auto's voor je importeren, naast de Jahreswagens beschikken ze ook over een flink aanbod ‘Werkstattwagen’, ‘Werksdienstwagen’ en ‘Dienstwagen’. Dit zijn auto’s die bijvoorbeeld in gebruik zijn geweest bij het personeel van de fabrikant of als vervangend vervoer in de werkplaats.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare auto met een flinke korting ten opzichte van de nieuwprijs, overweeg dan de aanschaf van een ‘Jahreswagen’. De meeste ‘Jahreswagens’ worden geïmporteerd uit Duitsland. Het voordeel hiervan is dat je geen importbelasting hoeft te betalen, andere kosten zoals de BPM, verwijderingsbijdrage, kentekenleges en RDW-keuring zijn al meegenomen in de prijzen op MrWheelson. Over het algemeen liggen de prijzen van ‘Jahreswagens’ uit Duitsland vaak 35 procent lager dan vergelijkbaar aanbod in Nederland.