Een eerbetoon aan Michael Schumacher in verborgen details op de nieuwe helm van Sebastian Vettel

09 Oct 2020

Een eerbetoon aan Michael Schumacher in verborgen details op de nieuwe helm van Sebastian Vettel

Sebastian Vettel uit de Formule 1 zal tijdens de Duitse Grand Prix van dit weekend een eerbetoon brengen aan de legendarische voormalige Ferrari-coureur Michael Schumacher.

Er is weinig bekend over de toestand van zevenvoudig F1-wereldkampioen Schumacher sinds een ski-ongeluk in 2013.

Maar dit weekend hebben Ferrari en Vettel besloten een eerbetoon te brengen in Schumacher's vaderland.

In een video die online op Ferrari's Twitter-account werd gepost, zei Vettel: "Voor de Duitse Grand Prix van dit weekend zal ik een nieuwe helm dragen.

" Het ziet er niet erg uit. anders, maar het is eigenlijk omdat daaronder het originele ontwerp van Michael [Schumacher] uit 2006 als een 3D-print zullen hebben.

"Het is moeilijk te zien van veraf, maar als je een beetje dichterbij komt je kunt zien dat we Michaels sterren, de Chinese draak, de borden aan de zijkant en Michael's 'MS'-logo hebben. "

Formule 1-coureurs en -fans missen de aanwezigheid van de legendarische Duitser rond de circuit sinds zijn pensionering in 2012.

Maar Vettel en Ferrari hopen dat dit eerbetoon fans enigszins kan herinneren aan Schumacher's heldendaden in een F1-c ar.

"Het is een kleine gedachte, we missen hem allemaal. Ik denk dat racen in Duitsland altijd iets speciaals is, "vervolgde Vettel.

" Ik denk aan hem vanaf zijn laatste race hier toen hij won in 2006, de laatste keer dat hij won op Duitse bodem. .

"Het is een aardig gebaar en ik kijk er naar uit om dit weekend de helm te dragen."

Ferrari tweette de video met de boodschap "Class act by # Seb5. A speciaal eerbetoon aan @Schumacher voor de #EifelGP van dit weekend in Duitsland. "

De zoon van Schumacher, Mick, maakt zijn debuut in het Formule 1-weekend tijdens de Grand Prix van de Eifel, terwijl hij het succes van zijn vader probeert na te bootsen.

De training voor de Grand Prix begint op vrijdag en de kwalificatie op zaterdag. De race zelf begint op zondag om 13.10 uur BST.