De Top 5 Meest Vervangen Auto Onderdelen en Waarom

28 Sep 2023

De Top 5 Meest Vervangen Auto Onderdelen en Waarom

Het bezitten van een auto komt met zijn eigen set van verantwoordelijkheden, waaronder het regelmatig vervangen van bepaalde auto onderdelen. In dit artikel bespreken we de top 5 meest vervangen onderdelen en waarom ze zo vaak aan vervanging toe zijn.

1. Oliefilters

Oliefilters zijn essentieel voor het soepel laten lopen van de motor. Ze filteren onzuiverheden uit de olie die anders schade kunnen aanrichten aan de motor. Gemiddeld moeten oliefilters elke 5.000 tot 7.500 kilometer vervangen worden, afhankelijk van het merk en model van uw auto.

2. Remblokken

Remblokken zijn cruciaal voor uw veiligheid op de weg. Ze zorgen ervoor dat uw auto stopt wanneer dat nodig is. De levensduur van remblokken varieert sterk, maar over het algemeen moeten ze elke 50.000 kilometer vervangen worden. Echter, dit kan eerder zijn als u vaak in de stad rijdt waar veel stop-and-go verkeer is.

3. Autobanden

Autobanden zijn uw enige contactpunt met de weg en zijn daarom van vitaal belang voor de veiligheid en prestaties van uw auto. De levensduur van banden hangt af van verschillende factoren zoals rijstijl, bandentype en wegcondities. Over het algemeen moeten banden elke 40.000 tot 100.000 kilometer vervangen worden.

4. Accu's

De accu van een auto heeft een beperkte levensduur en moet meestal elke 3 tot 5 jaar vervangen worden. Een slechte accu kan leiden tot startproblemen en kan zelfs andere elektrische componenten in uw auto beschadigen.

5. Luchtfilters

Luchtfilters zorgen ervoor dat uw motor schone lucht krijgt, wat essentieel is voor een efficiënte verbranding. Een vuil luchtfilter kan leiden tot een verminderde brandstofefficiëntie en verminderde prestaties. Het is aan te raden om het luchtfilter elke 20.000 tot 30.000 kilometer te vervangen.


Regelmatig onderhoud van uw auto is essentieel om ervoor te zorgen dat hij soepel en veilig blijft rijden. Het vervangen van deze vijf onderdelen is een belangrijk onderdeel van dat onderhoud. Voor kwalitatieve en betaalbare onderdelen kunt u altijd terecht bij Bogijn. Ze bieden een breed scala aan onderdelen voor verschillende automerken en -modellen, en hun deskundige medewerkers kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Door proactief te zijn in het onderhoud van uw auto, kunt u niet alleen geld besparen op dure reparaties op de lange termijn, maar ook de levensduur van uw auto verlengen. Dus de volgende keer dat u merkt dat een van deze onderdelen aan vervanging toe is, weet u wat u te doen staat.