De perfecte inrichting van je bedrijfswagen

23 Dec 2020

De perfecte inrichting van je bedrijfswagen

Klussen is helemaal jouw straatje, maar nu een bedrijfswagen uitzoeken is toch wel iets anders. Na een dag klussen merk je vaak dat je auto een rommel is en dat alle materialen kris kras door elkaar liggen. Je wilt daarom de perfecte bedrijfswageninrichting. Elke ondernemer heeft eigen behoeftes en eisen, een glaszetter heeft  hele andere behoeftes dan een timmerman en ook onderhoudsmonteur. In dit artikel ga je meer vertellen over verschillende bedrijfswageninrichtingen en welke bedrijfswagens populair zijn. 

Bedrijfswageninrichting

Je hebt een bedrijfswagen nodig, maar hoe bepaal je nou wat voor bedrijfswageninrichting je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld een schilder bent heb je een inrichting nodig die ruimte biedt voor kwasten, rollers en verf. Dit zijn voornamelijk allemaal kleine onderdelen, dus probeer hiervoor een vaste plaats in je bedrijfswagen voor te maken. Maar misschien heb je ook wel een ladder nodig, deze moet dan wel je bedrijfswagen passen. Bij bedrijfswagen laden is het belangrijk dat je materialen goed kunt vast zetten. Tijdens het rijden kan er nog wel wat spullen verschuiven en je wilt niet dat de materialen beschadigd raken. Je kunt er ook voor kiezen om een dubbele laadvloer te nemen, hierdoor kun je spullen op de dak van je bedrijfswagen vervoeren. Daarnaast heb je ook nog verschillen tussen bedrijfswagen laden, je kan namelijk kiezen uit aluminium, staal en hout. Bij aluminium is de kwaliteit gemiddeld ook al gaat het materiaal wel lang mee en is het erg ligt. Het nadeel van aluminium is dat het niet buigzaam is waardoor het snel kan beschadigen. Staal daarentegen is een stuk duurder maar is een stuk buigzamer en kan hierdoor goed schokken opvangen. Ik zou je aanraden om niet voor houten ladenkasten te gaan, aangezien hout niet goed tegen verschillende temperatuurverschillen kan. Het pluspunt bij hout is dat het er mooi uit ziet. 

Populaire bedrijfswagens

Je hebt er lang over nagedacht en hebt er voor gekozen om een bedrijfsbus te leasen of te kopen. De bedrijfsbus is de basis van je bedrijfswageninrichting, dus kies daarom eerst een bus uit voordat je begint met je de inrichting ervan. Als eerste wil ik je aanraden om te kijken naar een Volkswagen caddy bedrijfswageninrichting, deze bedrijfsbussen zijn erg populair vanwege hun uitstraling. Maar ook omdat de laadruimte van de caddy perfect is en de opbergruimtes optimaal zijn. Verder ziet deze bus er ook nog eens zakelijk uit en kan je makkelijk je collega meenemen. Deze bus is wel bedoeld, voor wanneer je niet al te veel materialen nodig hebt voor de klussen die je doet. De tweede auto die ik je wil aanraden is de Renault Trafic, deze bus is een stuk groter en past daarom ook meer in. Een pluspunt aan deze bus is dat de laadruimte van de bus groot is en je veel spullen kwijt kan.