De beste tips voor het kopen van de juiste bestelwagen

13 Mar 2023

De beste tips voor het kopen van de juiste bestelwagen

Het kopen van een bestelauto is een belangrijke beslissing en je kunt er zeker van zijn dat de juiste keuze je bedrijf zal helpen om te groeien en je te voorzien van de juiste mobiele middelen. Daarom hieronder tips voor het kopen van de juiste bestelauto.

Kies het juiste type bestelwagen

Het eerste dat je moet bepalen, is welk type bestelwagen je nodig hebt. Er zijn verschillende soorten bestelwagens, met of zonder cabine, kipper, laadbak, boxline, koelombouw, etc. Kies een die aansluit bij je bedrijf en de behoeften die je hebt.

Bepaal je budget

Een bestelwagen kopen kan een flinke investering zijn dus het bepalen van je budget is een essentieel onderdeel van het kopen van een bestelwagen. Je budget kan bepalen welk type bestelwagen je binnen je budget kunt kopen. Kijk ook naar de mogelijkheden voor financiële steun, zoals het afsluiten van een leaseovereenkomst, het afsluiten van een krediet of het gebruik van een verzekeringspolis.

Bepaal wat je nodig hebt

Vervolgens moet je bepalen wat je nodig hebt van je bestelwagen. Hierbij kun je denken aan opslagruimte, verbruik, gemak van gebruik, veiligheid, zuinigheid, enzovoorts. Je zult een bestelwagen moeten kiezen die aan al je behoeften voldoet.

Koop bij een betrouwbare dealer

Een betrouwbare auto-dealer is een must als je een bestelwagen gaat kopen. Kijk of de dealer dekking biedt voor onderhoud en reparaties en lees de reviews over het bedrijf. Zo weet je zeker dat je een betrouwbare bestelwagen krijgt.

Controleer de geschiedenis van de auto

Het is ook belangrijk om de geschiedenis van de auto te controleren als je een tweedehands bestelwagen koopt. Bekijk de gebruiksgeschiedenis, de technische gegevens en de documentatie. Controleer ook of er schade is aan de auto en of het bedrijf de juiste documenten heeft.

Testrijden

Nu is het tijd om de bestelwagen uit te testen. Je kunt een testrit maken om te zien of de auto presteert zoals verwacht. Controleer of de auto goed schakelt, of er trillingen zijn, of de remmen goed werken, enz.

Vergelijk prijzen

Vergelijk de prijzen van verschillende dealers om de beste deal te krijgen. Je kunt ook speciale aanbiedingen of financiële steun bekijken, zoals leasen. Bekijk ook of je voor extra korting in aanmerking komt als je een bulkorder plaatst.

Koop extra onderdelen en accessoires

Naast het kopen van de auto zelf, is het ook belangrijk om extra onderdelen en accessoires te kopen. Je kunt bijvoorbeeld extra opslagruimte in de auto plaatsen, een beveiligingssysteem installeren of een betrouwbaar navigatiesysteem kopen.

Als je een bestelwagen koopt, moet je ook voorbereid zijn op de toekomst. Controleer of de auto voldoet aan al je verwachtingen en of hij niet te klein is waardoor je na het groeien van je bedrijf gelijk weer een nieuwe moet kopen.

Met deze tips kun je de juiste bestelwagen vinden die bij je bedrijf past. Zorg ervoor dat je je budget bepaalt, de geschiedenis van de auto controleert, testrijdt, vergelijkt en extra onderdelen en accessoires koopt. Wees voorbereid op de toekomst en volg deze tips om je op weg te helpen.