Alles wat je moet weten over het importeren van een Mercedes

28 Jan 2022

Alles wat je moet weten over het importeren van een Mercedes

Een aantal van de door Mercedes Benz uitgebrachte modellen die wel hier in Nederland geregistreerd staan zijn hier nooit nieuw verkocht. Dit geldt zeker voor een aantal AMG-uitvoeringen. Het is dus niet zo gek dat het invoeren van een gebruikte Mercedes heel populair is.

Waarom zou je voor een Mercedes uit het buitenland kiezen?

Omdat er zoveel mensen kiezen om een Mercedes uit het buitenland te importeren moet daar wel een goede reden voor zijn. Er zijn er zelfs meer dan één! Over het algemeen kiezen kopers voor een Mercedes importeren omdat er meer keuze is, de prijzen in het buitenland gunstiger zijn en vaak hebben deze auto's meer opties.

Meer keuze

Ga je in Nederland op zoek naar een gebruikte Mercedes, dan heb je over het algemeen genoeg keuze. Ga je echter op zoek naar een occasion wat jonger is dan 5 jaar en niet meer dan 80.000 km op de teller heeft staan, dan kom je al snel tot de conclusie dat het aanbod een stuk minder groot is.

Ga je voor dit soort auto in Duitsland op zoek, dan zal je er al snel achter komen dat het aanbod hier meer dan 10 keer zo groot is. Kijk je naar het aanbod in heel Europa dan ontdek je dat er genoeg te kiezen is. Je kan hierdoor dus sneller een Mercedes vinden die precies is wat je zoekt.

Gunstige prijzen

Omdat in het buitenland het aanbod van Mercedes occasions veel groter is dan bij ons, houdt dit in dat dealers meer concurrentie ondervinden van elkaar. Vaak zijn de wat jongere occasions die je hier tegenkomt afkomstig van de Mercedes fabriek.

Omdat hierbij de regel geldt dat dealers deze auto binnen 2 maanden moeten betalen, is het belangrijk dat de occasions zo snel mogelijk verkocht worden. Een nadeel van deze lage prijzen is dat er niet goed over te onderhandelen valt.

Minder kilometers

In landen zoals Duitsland worden er, omdat hier veel meer auto's zijn, vaak minder kilometers gereden met een auto. Zeker omdat diesels vaak net zo duur zijn als auto's die op benzine rijden gaan autorijders die niet veel kilometers maken vaak toch voor een diesel.

Leuke opties

Vanwege de BPM is een Mercedes in Nederland behoorlijk aan de prijs. Veel mensen kiezen daarom voor een eenvoudig basismodel. Omdat in het buitenland de prijzen gunstiger liggen, wordt er daar veel meer gekozen voor auto's die meer opties hebben.

Wil je zelf ook voordelig een Mercedes aanschaffen? Bekijk het aanbod op Dasimport.nl.