Wolff: De F1-kennis van Vettel zal het niveau van Aston Martin verhogen

12 Sep 2020

Wolff: De F1-kennis van Vettel zal het niveau van Aston Martin verhogen

Mercedes Formule 1-baas Toto Wolff zegt dat de kennis van Sebastian Vettel zal helpen om het niveau van het Aston Martin-team in 2021 te verhogen.

Donderdag bevestigde Racing Point dat Vettel zich bij het team zal voegen wanneer het krijgt volgend seizoen een nieuwe naam, na weken van speculatie over de toekomst van de Duitser sinds Ferrari aankondigde dat hij niet in Maranello zou worden vastgehouden.

Wolff is een vertrouweling van Racing Point-eigenaar Lawrence Stroll, evenals motor en versnellingsbakleverancier van de Silverstone-outfit in zijn rol als teambaas van Mercedes. Hij heeft ook een belang in Aston Martin.

"Ik heb aandelen in Aston Martin, dus vanuit dat perspectief is het geweldig", zei hij tegen Sky F1.

"De Duitse markt is de tweede belangrijkste markt.

"Ik denk dat het geweldig is voor F1 dat Seb blijft, hij is de op een na meest succesvolle coureur van dit decennium, en het is belangrijk voor F1 dat iemand als Sebastian die in zijn beste jaren zit, dat niet doet. verlaat de F1.

"Vanuit het andere perspectief gaat hij een enorme hoeveelheid kennis naar Aston Martin brengen, met Lance [Stroll], die echt aan het verbeteren is, en nu op een super niveau is. 

"De kennis die Sebastian met zich meebrengt, iedereen boekt vooruitgang bij hoog water, en ik denk dat dat zijn bijdrage zal zijn."

Ferrari-teambaas Mattia Binotto zei dat hij blij was met zien dat Vettel een zitplaats heeft gevonden voor 2021, en stelde voor dat het Italiaanse team door vroeg te bellen om Carlos Sainz aan te nemen, de vertrekkende chauffeur een betere kans op een nieuwe baan gaf.

denk dat het geen verrassing is, 'zei de Italiaan. "We zijn erg blij met die conclusie.

" Ik denk dat het feit dat we hem heel vroeg in het seizoen vertelden dat onze beslissing voor volgend jaar echt was om hem alle kansen te geven om een ​​stoel te vinden voor 2021, dus eindelijk heel blij voor hem als persoon.

"Als coureur vind ik het geweldig voor F1 dat Seb volgend jaar nog steeds deel uitmaakt van de line-ups, want hij is nog steeds vier keer wereldkampioen en ik denk dat hij een fantastische coureur is.

"Zal hij het goed doen in Aston Martin of Racing Point of wat het ook is?

" Ik denk van wel, ik hoop dat hij het goed doet, zeker. denk dat we hem volgend jaar kunnen uitdagen en hopelijk lopen we gewoon voorop. "