Voertuiggegevens ophalen met de gratis RDW kenteken check

17 Oct 2020

Voertuiggegevens ophalen met de gratis RDW kenteken check

Bent u benieuwd hoeveel wegenbelasting u moet betalen voor uw auto? Of wilt u weten wanneer de APK vervaldatum van uw auto is? Dan kunt u dit achterhalen met de gratis RDW kenteken check. Niet alleen bovenstaande word opgehaald maar alle belangrijke informatie van het voertuig. U hoeft alleen het kenteken in te voeren en alle gegevens worden opgehaald bij de RDW. U hoeft dus niet te betalen of uw email adres achter te laten.

APK Vervaldatum achterhalen bij de RDW met het kenteken

Bent u vergeten wanneer de APK vervaldatum van uw auto is? Dan kunt u deze gemakkelijk opnieuw opvragen. Het is belangrijk dat u de APK keuring voor uw auto laat uitvoeren. Wanneer u op de openbare weg rijd met uw voertuig kunt u een boete krijgen van maar liefst € 130. Een APK keuring kunt u laten uitvoeren door een RDW erkend APK bedrijf. Een RDW erkend APK bedrijf is te herkennen aan het schild (zie afbeelding). De prijs voor een APK keuring verschilt per bedrijf. Bij een APK keuring worden de onderdelen van uw auto gecontroleerd of dat deze nog naar behoren functioneren. Wanneer een auto niet door de APK keuring heen komt betekend dit dat niet alle onderdelen goed functioneren en dat de auto voor gevaar kan zorgen op de weg.

Is mijn auto wel als verzekerd geregistreerd bij de RDW?

Wanneer u een auto op uw naam heeft staan bent u volgens de wet verplicht deze te verzekeren. De RDW controleert regelmatig of dat er auto’s zijn die niet verzekerd zijn. Wanneer er een auto niet verzekerd is kan de eigenaar van de auto een boete krijgen van € 396. Dit zijn forse boetes die u natuurlijk niet wilt krijgen. Dit is makkelijk te voorkomen door de gratis RDW kenteken check uit te voeren en te kijken of dat uw auto als verzekerd geregistreerd staat.

Zoals u ziet staan hierboven al 2 voordelen van de gratis RDW kenteken check. Doe er dus uw voordeel mee en betaal niet voor een RDW kenteken check! Ook wanneer u een nieuwe auto wilt aanschaffen is het altijd handig om eerst alle gegevens van het voertuig te controleren.