Tesla bestuurder valt in slaap met 150 km/u

18 Sep 2020

Tesla bestuurder valt in slaap met 150 km/u

Een Canadese man is beschuldigd van gevaarlijk rijgedrag nadat hij in slaap was gevallen achter het stuur van een Tesla-auto op de automatische piloot die 150 km / u reed.

De politie in Alberta werd achterna geroepen. rapporten van 2019 Tesla Model S te hard rijden op een snelweg nabij de stad Ponoka.

Niemand was te zien op de voorstoelen, die allebei achterover leunen, zeiden agenten.

De politie van Alberta zei: "We hebben een klacht ontvangen over een auto die te hard reed op Highway 2 nabij Ponoka. "De auto leek zelfrijdend, reed meer dan 140 km / u met beide voorstoelen volledig achterover geklapt en de inzittenden leken te slapen.

" De bestuurder kreeg een gevaarlijke rijtoeslag en een dagvaarding voor de rechtbank. "

Hoewel de stuurautomaatfunctie van de auto kan sturen, accelereren en remmen voor de auto, onderstreept Tesla op zijn website dat dit "het voertuig niet autonoom maakt", en dat automobilisten nog steeds moeten opletten en vragen of ze hun handen aan het stuur.

De auto versnelde van 140 km / u naar 150 km / u toen de politie in de achtervolging de noodverlichting aandeed.

De bestuurder , 20 jaar oud en afkomstig uit British Columbia, werd zijn rijbewijs voor 24 uur geschorst wegens vermoeidheid en werd beschuldigd van te hard rijden.

Hij werd later beschuldigd van gevaarlijk rijgedrag en de datum van zijn rechtbank was december.

"Hoewel fabrikanten van nieuwe voertuigen ingebouwde beveiligingen hebben om te voorkomen dat bestuurders t Omdat ze voordeel halen uit de nieuwe veiligheidssystemen in voertuigen, zijn die systemen precies dat - aanvullende veiligheidssystemen, "zei RCMP Traffic Services Superintendent Gary Graham in een verklaring.

" Het zijn geen zelfrijdende systemen, het zijn nog steeds komen met de verantwoordelijkheid om te rijden. "

De 20-jarige is niet de eerste automobilist die achter het stuur van een Tesla in slaap valt, met een soortgelijk incident dat in augustus 2019 in Californië plaatsvindt.