Polestar gaat zijn vierdeursconcept produceren

27 Sep 2020

Polestar gaat zijn vierdeursconcept produceren

Het Precept-concept van Polestar werd in april onthuld als een ontwerpstudie, een manier voor het bedrijf om zowel zijn volgende iteratie van ontwerptaal als zijn toekomstige doelstellingen voor technologische ontwikkeling te laten zien. De reactie was overweldigend positief, en als gevolg daarvan kondigde het bedrijf eerder vandaag aan dat de auto in productie zal gaan.

Details over dat daadwerkelijke productieplan zijn beperkt, maar het bedrijf benadrukt dat de milieubewuste eigenschappen op de zelfbenoemde "Commitment car" zal grotendeels worden overgedragen in het eindproduct. De veelbelovende vlascomposieten en gerecyclede kunststoffen van de originele auto worden bij naam genoemd, waarbij het bedrijf beweert dat het hun ambitie is om dat niveau van duurzaamheid in het productiemodel te brengen. Dit doel volgt ook met de productie zelf; De auto zal worden geproduceerd in een nieuwe fabriek in China, een fabriek die vanaf het begin zal worden ontworpen met het doel koolstofneutraal te zijn.

Tijdlijnen, prijzen en markten die voor de auto waren bestemd, zijn niet bekendgemaakt. Ook werden er geen details besproken over welke van de vele functies die geliefd zijn bij conceptontwerpers, van zelfmoorddeuren aan de achterkant tot zijzichtcamera's, hun weg zullen vinden naar het eindproduct. De dramatische vormgeving is echter een garantie om over te gaan naar de Polestar Precept die uiteindelijk op de wegen zal verschijnen.