Online je auto verkopen

19 Oct 2020

Online je auto verkopen

Er zijn talloze manier om van je auto af te komen. Dat kan heel ouderwets via een advertentie in de krant of zelfs een advertentie in de supermarkt ophangen maar we kunnen zeggen dat dat toch niet meer tot de hedendaagse manieren van verkopen behoort. Tegenwoordig kun je heel eenvoudig online je auto verkopen en om er zeker van te zijn dat je geen fouten maakt, kun je het beste even wat onderzoek doen. Een paar minuten werk en het kan je een hoop geld besparen.

De bekendste manier om de auto te verkopen is via een online platform zoals Marktplaats.nl. Je kunt in een paar stappen je auto aanmelden met wat foto’s en informatie erbij en vervolgens kan heel Nederland je auto bekijken en een bod plaatsen. Voordeel is dat je zelf bepaalt wie er langs mag komen om je auto te bekijken en je bepaalt zelf je verkoopprijs. Nadelen zijn dat het behoorlijk lang kan duren voordat je je auto verkocht hebt, de advertentiekosten behoorlijk op kunnen lopen en je weet uiteindelijk niet wie je over de vloer krijgt. Terwijl ze aan de telefoon nog zo aardig klonken, kunnen het heel eenvoudig oplichters zijn.

Een andere manier om je auto te verkopen is het gebruik maken van een auto verkoopsite. Maar ook hier zul je eerst online even goed moeten onderzoeken welke sites ook daadwerkelijk daden van hun woorden maken.

Het grote voordeel van deze sites is dat je je auto binnen een dag verkocht kunt hebben en je krijgt er nog een redelijk bedrag voor. Niet de prijs die je krijgt als je je auto particulier verkoopt maar de prijs ligt er niet ver onder en je krijgt zeker geen inkoopprijs voor je auto. Daarnaast is het super veilig want je krijgt geen mensen over de vloer en daarmee dus ook geen mensen die verkeerde bedoelingen hebben. Via een auto verkoopsite krijg je tevens direct uitbetaald per bank en staat het geld direct op je rekening.