Hoe u brandstof kunt besparen tijdens het rijden

14 Sep 2020

Hoe u brandstof kunt besparen tijdens het rijden

De WLTP Challenge is een rijevenement dat is ontworpen om te laten zien dat auto's kunnen voldoen aan de nieuwe WLTP-testcijfers voor het brandstofverbruik, of deze zelfs overtreffen. Snelheid is niet belangrijk; het enige doel is brandstof te besparen.

Onze auto voor de uitdaging van 250 mijl was een Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, een performance-sedan die (vóór de recente update) 27,2 mpg kon halen. Dat is als je wilskracht sterk genoeg is om de volle woede van zijn van Ferrari afgeleide 2,9-liter twin-turbomotor te weerstaan.

We deelden de rit met een vertegenwoordiger van de RAC, die enkele brandstofbesparende tips deelde terwijl we op weg waren van Bristol naar Birmingham en dan weer terug via de Cotswolds. Als je een Alfa Romeo met 510 pk aan het hypermen bent, helpt elk klein beetje.

Hier zijn dus acht manieren om brandstof (en geld) te besparen, met dank aan de RAC.

1. Zorg voor uw auto

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw auto met optimale efficiëntie werkt, waardoor uw brandstofverbruik wordt verbeterd. Houd u aan het door de fabrikant aanbevolen onderhoudsschema, dat regelmatige olie- en filterverversingen omvat, en zorg ervoor dat u eventuele problemen oplost wanneer deze zich voordoen.

U moet er ook voor zorgen dat de banden zijn opgepompt tot de juiste spanning, dus raadpleeg het autohandboek of gebruik een van de vele onlinegidsen voor hulp. Denk eraan om de bandenspanning aan te passen aan de lading die u draagt.

2. Rustig aan met het rechterpedaal

Als onze WLTP Challenge-ervaring ons iets heeft geleerd, is het dat het gas geven een enorm verschil kan maken voor uw brandstofverbruik. Langzaam en rustig accelereren is de sleutel tot efficiënt rijden, dus vermijd Grand Prix-capriolen van verkeerslichten.

Schakel zo snel mogelijk een versnelling in, maar laat de motor niet werken. Ervaring leert u wanneer uw auto klaar is voor een hogere versnelling - er is geen vaste regel.

Terwijl 56 mph vaak wordt genoemd als de optimale snelheid voor brandstofbesparing, zegt de RAC dat auto's doorgaans het meest efficiënt zijn met 45- 80 km / u.

3. Momentum behouden

Momentum is het verschil tussen goed en uitstekend brandstofverbruik. Tijdens de WLTP Challenge ontdekten we dat rotondes, wegwerkzaamheden, heuvels en de acties van andere chauffeurs de efficiëntie ernstig in de weg stonden.

De sleutel is om de weg te lezen. Als u een rotonde nadert, geef dan gas terug en kijk of u deze kunt aanpakken zonder te stoppen. Evenzo kun je op een snelweg een veilige afstand aanhouden tot de voorligger, zodat je kunt reageren op plotseling remmen.

Heuvels zijn de grootste vijand van de hypermiler. Het was frustrerend en bijna onvermijdelijk om de zuinigheidsmeter van Alfa Romeo naar nul te zien dalen. De RAC zegt dat je een beetje moet accelereren voordat je een heuvel nadert, en dan rustig wegrijdt terwijl je omhoog rijdt. Zorg er wel voor dat u geen opstoppingen achter u veroorzaakt.

4. Gebruik cruise control op het juiste moment

Cruise control zal alleen het brandstofverbruik op een vlakke ondergrond verbeteren en is dus het best voorbehouden aan snelwegen. Bij de WLTP-uitdaging ontdekten we dat cruisecontrol langzamer reageert op hellingsveranderingen, wat betekent dat u enkele waardevolle opstartmogelijkheden voor het gaspedaal misloopt.

Snelwegen bieden de beste gelegenheid om het brandstofverbruik te maximaliseren. Op het M5-traject van de WLTP-uitdaging liet de Alfa Romeo een geclaimde 44 mpg zien op het digitale display. Tegen de tijd dat we een mix van stedelijke en landelijke wegen hadden afgelegd, hadden we ongeveer 10 mpg verloren.

5. Luchtweerstand verminderen

Volgens de Energy Saving Trust voegt een lege imperiaal 16 procent luchtweerstand toe bij het rijden met 120 km / u, terwijl een dakkoffer 39 procent toevoegt. Geen van beide was op de Giulia gemonteerd, maar zorg ervoor dat u ze uit uw auto haalt als u van vakantie naar huis terugkeert.

Het openen van een raam heeft een soortgelijk effect, vooral bij hogere snelheden. In de stad is bij lagere snelheden een open raam eigenlijk efficiënter dan airconditioning.

6. Zet de airconditioning uit

Nu we het er toch over hebben ... De airconditioning verbruikt motorvermogen en verhoogt daardoor het brandstofverbruik. Als u hoopt het brandstofverbruik te maximaliseren, gebruik het dan spaarzaam en indien nodig, maar wees realistisch.

Zorg ervoor dat u de airconditioning minstens één keer per maand gebruikt, aangezien dit ervoor zorgt dat het koelmiddel blijft stromen en de systeem gesmeerd. Als u dit niet doet, zal dit leiden tot een dure reparatierekening verderop in de rij.

Tijdens de WLTP-uitdaging zijn we erin geslaagd om het grootste deel van de reis geen airconditioning te gebruiken, maar het systeem werd gedwongen in actie te komen toen de hemel ging open en de ramen begonnen te beslaan. Brandstof besparen is één ding, maar veiligheid komt op de eerste plaats.

7. Vermijd korte ritten

Een motor werkt het meest efficiënt als hij warm is, dus een koude start zal het brandstofverbruik verhogen. Is het mogelijk om meerdere korte trips in één te combineren? Kunt u in plaats daarvan fietsen, lopen of het openbaar vervoer gebruiken?

8. Minder gewicht

Hoe zwaarder uw voertuig, hoe meer brandstof het verbruikt, en daarom hebben veel fabrikanten reservewielen uit hun auto verwijderd.

Verwijder onnodige items uit de kofferbak, zoals dit zal uw economie verbeteren. U kunt het ook als excuus gebruiken om uw schoonmoeder thuis te laten.