Hoe bezwaar te maken tegen een parkeerboete?

26 Aug 2020

Hoe bezwaar te maken tegen een parkeerboete?

Er zijn maar weinig bezienswaardigheden die uw dag sneller bederven dan een parkeerkaart die onder de ruitenwisser van uw auto is opgeborgen. Er zijn echter veel omstandigheden waarin u in beroep kunt gaan - en de boete misschien helemaal kunt vermijden.

Volgens Hippo Leasing genereerden openbare parkeergarages in Engeland £ 930 miljoen aan parkeerboetes in 2019 - maar 56 procent van de automobilisten die in beroep gingen tegen een parkeerboete lukte.

Hier zijn enkele eenvoudig te volgen tips om in beroep te gaan tegen een parkeerkaart.

Redenen om in beroep te gaan tegen uw parkeerboete

Als u heeft geparkeerd en niet betaald, of willens en wetens uw welkom overtroffen hebben, dan is de boete uiteraard redelijk. Maar er zijn een aantal situaties waarin aanspreken de moeite waard kan zijn.

Auto pech

Als u uw parkeerperiode heeft overschreden omdat uw auto defect is, moet u zeker in beroep gaan. Er is bewijs nodig, zoals een invorderingsbewijs, maar het beroep moet slagen.

Ziekte

Als je spontaan stopt omdat je ziek was, is het ook de moeite waard om in beroep te gaan. 

Onjuiste details

Dit is waar het aandachtig lezen van de kennisgeving loont. Ken de aanklacht en ken uw verhaal. Als de timing niet klopt, of als de nummerplaat van de auto niet klopt, vermeld dan uw geval. Bewijsmateriaal is altijd handig, dus bewaar uw parkeerbewijzen.

Onduidelijke of onjuiste borden

Borden die niet duidelijk zijn geformuleerd of ergens voor de hand liggend zijn geplaatst, kunnen reden voor beroep zijn. Fotobewijs zal u hierbij helpen (u kunt indien nodig altijd de straat of de parkeerplaats opnieuw bezoeken).

Te strengheid

Door de gemeente gerunde parkeergarages hebben een respijtperiode van 10 minuten. Als een parkeerwachter te gretig is geweest, op voorwaarde dat u dit kunt bewijzen, is dit een reden om uw boete te annuleren.

Betaald en niet helemaal weergegeven

Ten slotte, als u betaald, maar het ticket niet zo goed hebben getoond als je zou kunnen, is een beroep ook de moeite waard. Het kan worden geweigerd, maar niets waagt ...

In ieder geval is het altijd de moeite waard om een ​​dialoog aan te gaan met de autoriteit die de parkeerbon heeft uitgegeven, per e-mail of zelfs aan de telefoon.

In beroep gaan tegen een privéparkeerticket

Privéparkeertickets, hoewel ze er officieel uitzien en vaak voorzien zijn van fotobewijs, zijn geen boete. Ze zijn een contractbreuk en kunnen worden aangevochten als u denkt dat u gelijk heeft. Particuliere bedrijven kunnen ook meer trigger-happy zijn bij het verzenden van boetes.

Hier bij Motoring Research hebben we boetes gekregen voor het overschrijden van tijdslimieten terwijl we dat niet hebben gedaan, plus boetes omdat we ergens op een volledig andere datum.

Er zijn veel verhalen over ANPR-systemen (Automatic Number Plate Recognition) die mensen bestraffen voor het simpelweg omdraaien bij de ingang van een parkeerplaats. In alle gevallen is het de moeite waard om in beroep te gaan volgens de procedure die op het ticket staat beschreven.

Als het parkeerbedrijf deel uitmaakt van een handelsorganisatie, zoals de British Parking Association, kunt u uzelf helpen door via zijn onafhankelijke portaal. Als het bedrijf geen deel uitmaakt van een officiële instantie, schrijf dan een brief waarin u uw claim voor vrijstelling beschrijft.

Maak u geen zorgen als u niets hoort: het is een gewoonte van privébedrijven om stil te blijven als de zaak is geschrapt, maar een vluchtig telefoontje of e-mail een paar weken later om te bevestigen kan geen kwaad.

Je kunt ook in beroep gaan via de locatie die je bezocht. We zijn met succes in beroep gegaan tegen een boete die bij Morrisons is ontvangen via de supermarkt, in plaats van het parkeerbedrijf. Tijdslimieten trekken mensen aan wanneer ze nieuw zijn of niet duidelijk aangegeven.

Nogmaals, dialoog is de sleutel. Als je het niet probeert, zal het je niet lukken. Een telefoontje of e-mail om de situatie uit te leggen, en dat u de faciliteit niet exploiteerde, kan een lange weg banen.