F1-teams: drie weken op rij racen moet niet de norm worden

15 Sep 2020

F1-teams: drie weken op rij racen moet niet de norm worden

Terwijl Formule 1-teams naar huis terugkeren om uit te rusten en op adem te komen na drie opeenvolgende triple-headers, hebben bazen benadrukt dat zo'n intensieve planning niet de norm kan worden .

Het seizoen, vertraagd en gecondenseerd door de COVID-19-pandemie die tot dusver de baanactie tot Europa heeft beperkt, begon pas op 5 juli met back-to-back races in Oostenrijk, gevolgd door Hongarije.

Na een vrij weekend waren er twee opeenvolgende races op Silverstone in Groot-Brittannië en een reis naar Spanje.

De eerste Toscaanse Grand Prix van afgelopen zondag op het Italiaanse Mugello-circuit nabij Florence begon effectief met de tweede de helft van het seizoen en volgde op Monza en het Belgische Spa-Francorchamps.

"Ik denk dat meerdere triple-headers niet duurzaam zijn", zei Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer afgelopen weekend.

"We doen ze dit jaar, maar als ik alle monteurs zou vertellen dat dit is hoe het zal gaan, denk ik dat ze zou ervoor kiezen om iets anders te doen. "

Haas-teambaas Guenther Steiner zei dat drie weekenden op rij moeilijk waren voor iedereen in de beste tijden.

" We hadden een paar maanden niet zoveel doen in het begin van het jaar ... maar als standaard vooruitgaan, denk ik niet dat het een goed idee is, "voegde hij eraan toe.

Formule 1 had een record moeten hebben 22- racekalender dit jaar, en de reglementen staan ​​maximaal 25 per seizoen toe.

"Ik denk dat het grootste probleem is om weg te zijn van de families en de kinderen, enzovoort, voor elk teamlid," McLaren teambaas Andreas Seidl vertelde verslaggevers in juli voor de Silverstone-Spanje triple run.

Formule 1 testte zijn eerste triple-header in 2018, toen het seizoen 21 races lang was, met een reis naar Frankrijk gevolgd door Oostenrijk en Groot-Brittannië, en er waren toen zorgen over de impact op het personeel.

De volgende race in Rusland zal de verste zijn die de sport heeft afgelegd in 2020, exclusief een geplande opener in Australië in Maart die werd geannuleerd nadat de teams arriveerden, maar het staat op zichzelf.

Het 17-races-seizoen eindigt met een nieuwe triple-header in Bahrein (twee ronden) en Abu Dhabi van 29 november tot 13 december.