Chris Evans verkoopt acht klassieke auto's

06 Oct 2020

Chris Evans verkoopt acht klassieke auto's

Ken je deze man nog?

Heel even was Chris Evans een van de gastheren van Top Gear. Als je met je ogen knipperde, miste je zijn korte ambtstermijn, die kwam na het schadelijke ontslag van Clarkson, May en Hammond. Mensen verwarren deze man met de Amerikaanse acteur die Captain America speelde, dus hij is hem duidelijk niet. Maar ja, dit is de man die beroemd overgaf nadat Sabine Schmitz hem meenam voor een wilde rit door Laguna Seca in een Audi R8.

Hoewel Evans misschien geen hardcore speedjunkie is, is de man blijkbaar een slimme autoverzamelaar. Hij heeft onlangs 8 van zijn klassieke auto's verkocht voor £ 6,3 miljoen. Dat brengt het totaal aantal auto's dat hij de afgelopen 6 jaar heeft verkocht op £ 26 miljoen.

Onder de klassieke auto's die door Evans werden verkocht, bevonden zich drie zeer gewilde Ferrari's: een Ferrari 250 GT / L Lusso uit 1964, een Ferrari 275 GTB uit 1966 en een Ferrari Daytona Spyder uit 1971. Alleen die drie haalden samen £ 5,5 miljoen op. Er is geen informatie over de andere 5 auto's, die duidelijk lang niet zoveel waard waren.

Misschien verlies je wat meer respect voor Evans als je eenmaal weet hoe hij deze klassieke auto's verkocht. In plaats van zelf de zware onderhandelingen te voeren, huurde hij voertuigvereffenaars in om het zware werk te doen. Oh, en het nieuws over de verkoop van de auto's kwam naar buiten toen de man een bedrijf sloot dat hij gebruikt voor een van zijn autocollecties. Hopelijk kregen de werknemers een mooie ontslagvergoeding, aangezien hij rook naar rozen!

Terwijl 8 van Evans 'klassieke auto's met succes werden verkocht, werden er nog eens 4 niet meegenomen. Die auto's zijn naar verluidt nog eens £ 155.000 waard.

Voor het geval het je kan schelen, Evans had een mooie carrière als radio-dj om op terug te vallen toen het hele Top Gear-gedoe niet lukte. Het is duidelijk dat de man geen pijn doet om geld, maar we krijgen zeker nog steeds een kick van het kijken naar de clip waarin hij kotst.